I gamle dage tog man en pirog med på tur og spise den når man var blevet sulten. Det gør man ikke i dag, da udvalget af snack er blevet så meget større. Men det er rigtig en skam, da pirogger faktisk er rigtig lækre og minder lidt om små indbagte pizzaer. Pirogger med oksekød kan varieres og fyldes op med dit ynglings fyld.
Gå til
Ekstra ingredienser
Vi har lavet en liste med ekstra ingredienser pirogger, så du kan finde mere inspiration til piroggerne. Så du ikke skal nøjes med at have pirogger med oksekød i alle sammen.
Tag piroggerne med
Har du adgang til f.eks. en ovn eller mikroovn, er piroggerne et godt valg til middagsmaden på arbejdet, på turen, studiet eller på skolen. Når du spiser dem, kan du prikke et par huller i dem og komme lidt frisklavet hvidløgsolie ned til fyldet. Uhmmm, det smager skønt.
Prøv også indbagt pizza calzone
Opskrift med noter
Opskrift på pirogger med oksekød og, skinke.
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Dej
Fyld
- 300 g Oksekød (Hakket)
- 75 g Bacon
- 1 stk. Løg
- 1 fed Hvidløg
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. Koncentreret tomatpuré
- 1 tsk. Paprika
- 1 tsk. Basilikum (Tørret eller friskhakket)
- 1 tsk. Kanel
- 1 tsk. Spidskommen (Stødt)
- 1 tsk. Oregano (Tørret)
- ½ tsk. Chili (Frisk eller tørret)
- 100 g Gulerødder
- 100 g Ærter (Frosne eller friske)
- 1 knivspids Cayennepeber
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
- ½ spsk. Vineddike
Ekstra ingredienser
- 100 g Skinke
- 50 g Ost (Revet)
- 1 pk Champignons
- 1 pk Kebab
- 1 pk Peberfrugt
- 1 pk Pølser
- 1 pk Majs
- 1 pk Kylling
- 1 pk Ananas
- 1 pk Oliven
- 1 pk Artiskok
- 1 pk Rejer
- 1 pk Muslinger
- 1 pk Cocktailpølser
Sådan gør du
Dej
- Rør gæren ud i det lune vand i en stor skål. Bland mel sammen og kom det i skålen. Tilsæt, smør salt og sukker og rør det sammen til en tynd dej. Dejen skal være næsten flydende. Kom film over skålen og sæt den til hævning i mindst 12 timer eller dagen før. (Se noter).
Oksekødsfyld
- Kom lidt olivenolie i en gryde og svits bacon gyldent og sprødt. Tag bacon op og kom oksekødet i gryden. Tilsæt evt. lidt ekstra olivenolie. Svits oksekødet.
- Imens pilles og hakkes løg og hvidløg. Kom det ned til oksekødet og rør rundt. Tilsæt nu alle krydderier og tomatpuré. Svits det hele i ca. 1 minut under omrøring.
- Skræl gulerødderne og riv dem groft på et rivejern. Kom det op i gryden sammen med ærter og vend det forsigtig rundt. Lad det hele simre under låg i et par minutter. Smag det hele til med vineddike, salt og peber.
- Vend revne gulerødder og ærter i oksekødet. Læg låg på gryden, lad oksekødsfyldet småkoge i 5 minutter, og smag til med salt og peber.
Pirogger
- Drys mel på køkkenbordet og hæld dejen ud. Rul den forsigtigt indtil den er aflang, Del dejen i 10 lige store kugler.
- Form og rul hvert stykke til cirkler på ca. 15 cm. Brug evt. en kagerulle eller pizzarulle.
- Læg nu fyld på den ene halvdel af cirklen. Hold fyldet ca. 1 cm fra kanten. Fold den anden halvdel over fyldet og tryk dej kanter sammen med en gaffel. Læg derefter piroggen på en smurt bageplade efterhånden de bliver færdig. (Se noter). Læg et fugtigt rent viskestykke over.
Variation af pirogger
- For ikke at få 10 ens pirogger kan der laves variationer. Begynd med revet ost og læg skinke og oksefyld ovenpå. Drys derefter revet ost over.
- Du kan variere fyldet med, champignoner, kebab, peberfrugt, pølser, majs, kylling ananas, oliven, rejer, muslinger, cocktailpølser og hvad du ellers kan finde på.
- Forvarm ovnen til 200 grader. Pisk ægget i en tallerken og pensl piroggerne og drys sesamfrø over nogle eller alle sammen. Giv dem nu ca. 12 minutter midt i ovnen eller indtil de er gyldne og sprøde.
Servering
- Sæt dem til afkøling på en bagerist og server straks med frisk salat til.
Noter
- Brug 10 g gær hvis hævetiden er 24 timer, da dejen ellers risikerer at hæve ud over skålen.
- Du kan også lave en almindelig gærdej, så dejen kun skal hæve en time. Så tilsætter du bare 25 g gær og mere mel, så dejen bliver sammenhængende.
- Eller brug bagepapir, hvis du ikke vil smøre bagepladen.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstiden er ca. 12 min. Totaltid er ca. 1 time og 22 min. Antal = 10 stk.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Dej
- 400 g Hvedemel Tipo 0
- 100 g Durummel
- 50 g Smør Blødt
- 3 dl Vand Lunt
- 25 g Gær
- 1 tsk. Rørsukker
- 1 tsk. Salt
- 1 stk. Æg Pensling
- 2 spsk. Sesamfrø Pynt
Fyld
- 300 g Oksekød Hakket
- 75 g Bacon
- 1 stk. Løg
- 1 fed Hvidløg
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. Koncentreret tomatpuré
- 1 tsk. Paprika
- 1 tsk. Basilikum Tørret eller friskhakket
- 1 tsk. Kanel
- 1 tsk. Spidskommen Stødt
- 1 tsk. Oregano Tørret
- ½ tsk. Chili Frisk eller tørret
- 100 g Gulerødder
- 100 g Ærter Frosne eller friske
- 1 knivspids Cayennepeber
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
- ½ spsk. Vineddike
Ekstra ingredienser
- 100 g Skinke
- 50 g Ost Revet
- 1 pk Champignons
- 1 pk Kebab
- 1 pk Peberfrugt
- 1 pk Pølser
- 1 pk Majs
- 1 pk Kylling
- 1 pk Ananas
- 1 pk Oliven
- 1 pk Artiskok
- 1 pk Rejer
- 1 pk Muslinger
- 1 pk Cocktailpølser
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Dej
- Rør gæren ud i det lune vand i en stor skål. Bland mel sammen og kom det i skålen.
- Tilsæt, smør salt og sukker og rør det sammen til en tynd dej. Dejen skal være næsten flydende.
- Kom film over skålen og sæt den til hævning i mindst 12 timer eller dagen før. (Se noter).
Oksekødsfyld
- Kom lidt olivenolie i en gryde og svits bacon gyldent og sprødt. Tag bacon op og kom oksekødet i gryden. Tilsæt evt. lidt ekstra olivenolie. Svits oksekødet.
- Imens pilles og hakkes løg og hvidløg. Kom det ned til oksekødet og rør rundt. Tilsæt nu alle krydderier og tomatpuré. Svits det hele i ca. 1 minut under omrøring.
- Skræl gulerødderne og riv dem groft på et rivejern. Kom det op i gryden sammen med ærter og vend det forsigtig rundt. Lad det hele simre under låg i et par minutter. Smag det hele til med vineddike, salt og peber.
- Vend revne gulerødder og ærter i oksekødet. Læg låg på gryden, lad oksekødsfyldet småkoge i 5 minutter, og smag til med salt og peber.
Pirogger
- Drys mel på køkkenbordet og hæld dejen ud. Rul den forsigtigt indtil den er aflang, Del dejen i 10 lige store kugler.
- Form og rul hvert stykke til cirkler på ca. 15 cm. Brug evt. en kagerulle eller pizzarulle.
- Læg nu fyld på den ene halvdel af cirklen. Hold fyldet ca. 1 cm fra kanten. Fold den anden halvdel over fyldet og tryk dej kanter sammen med en gaffel. Læg derefter piroggen på en smurt bageplade efterhånden de bliver færdig. (Se noter). Læg et fugtigt rent viskestykke over.
Variation af pirogger
- For ikke at få 10 ens pirogger kan der laves variationer. Begynd med revet ost og læg skinke og oksefyld ovenpå. Drys derefter revet ost over.
- Du kan variere fyldet med, champignoner, kebab, peberfrugt, pølser, majs, kylling ananas, oliven, rejer, muslinger, cocktailpølser og hvad du ellers kan finde på.
- Forvarm ovnen til 200 grader. Pisk ægget i en tallerken og pensl piroggerne og drys sesamfrø over nogle eller alle sammen. Giv dem nu ca. 12 minutter midt i ovnen eller indtil de er gyldne og sprøde.
🍽Servering
- Sæt Pirogger med oksekød til afkøling på en bagerist og server straks med frisk salat til.
💭 Tips
- Brug 10 g gær hvis hævetiden er 24 timer, da dejen ellers risikerer at hæve ud over skålen.
- Du kan også lave en almindelig gærdej, så dejen kun skal hæve en time. Så tilsætter du bare 25 g gær og mere mel, så dejen bliver sammenhængende.
- Eller brug bagepapir, hvis du ikke vil smøre bagepladen.
Kan retten fryses ned ?
Ja, den er velegnet til frysning.
Hvad kan forberedes ?
Ja, man lave oksekødfyldet i forvejen.
Mest populære tilbehør
Græsk salat eller tomatsalat
Kommentarer
Ingen kommentarer